Uygulama üzerinden
- Tellu uygulamasını açın ve Diğer seçeneğine gidin.
- En aşağı kaydırın ve "Hesabı sil" öğesine dokunun.
- Silineceklerin özetini kontrol edin ve onaylayın.
Uygulama olmadan
Uygulama artık telefonunuzda yoksa, hesabınıza bağlı e-posta adresinden veya telefon numarasıyla support@mytellu.app adresine "Hesabımı sil" konulu bir e-posta gönderin. Hesabın size ait olduğunu onaylamanızı isteyebiliriz ve hesabı 30 gün içinde sileriz.
Neler silinir?
Profiliniz, kullanıcı adınız, telefon numaranız veya e-postanız, profil fotoğrafınız, mesajlarınız, fotoğraflarınız ve sesli mesajlarınız, arkadaşlarınız ve kişileriniz, Bridge bağlantıları, eSIM siparişleriniz, destek talepleriniz ve kullanım istatistikleriniz.
Neler saklanır?
Muhasebe ve vergi amaçlarıyla yasal olarak saklamak zorunda olduğumuz ödeme kayıtları, yalnızca yasal süre boyunca ve adınız olmaksızın (rastgele bir kodla değiştirilerek). Kimin kimi aradığı bilgisi olmaksızın arama kayıtları (yalnızca tarih, süre, ülke ve maliyet). Yedeklemeler en geç 14 gün sonra üzerine yazılarak silinir. Kalan bakiye kaybedilir ve iade edilemez.